Vuonna 2023

AMERIKAN MORSIAN oli hyvällä maulla hieman pikkutuhmaa enemmän aikuiseen makuun sopivaa viihdettä. Tapahtumat sijoittuvat Heikin kyläkauppaan 80-luvulla. Heikki myy halvalla ja ostajia on, mutta mikä kaikki onkaan myytävissä saati ostettavissa. Monta mutkaa on matkassa, ennen kuin päästään viettämään kampanjaviikon avajaisia, vai päästäänkö. Ja mikä kaikki on lopulta ostettavissa. Amerikan morsiamen oli kirjoittanut Markku Hattula.

Ohjaus Eija-Liisa Pokki
 

Vuonna 2022

KOKO KAUPUNGIN VINSKI vei katsojan Hömpstadin pikkukaupungin mielikuvituksellisten asukkaiden seuraan. Hullunkuriset tarinat johdattIvat Vinskiä seikkailusta toiseen. Kiehtovan mausteensa soppaan toi Vinskin Apteekkarilta saama näkymättömyyspulveri. Hömpstadissa asusti myös paljon erilaisia sekä erikoisiakin asukkaita. Näytelmä perustui Aapelin kirjoittamiin kirjoihin. Dramatisoinnista vastasi Marko Pohjanrinne.

Koko perheen seikkailu oli mukaansa tempaava. Hahmot olivat ihastuttavia sekä mieleen jääviä. Näyttelijät tekivät tupla- ja triplarooleja. Tämä oli hyvän mielen näytelmä ja katsomossa oli ilahduttavaa nähdä yhtä, kahta ja kolmea sukupolvea katsomassa ja elämässä hahmojen tarinaa. Päällimmäisenä mieleen jäi se, kuinka me kaikki haluamme loppujen lopuksi tulla nähnyksi sekä saada ja olla ystäviä ulkonäöstä ja persoonasta huolimatta. 

Ohjaus Eija-Liisa Pokki

 

Vuonna 2021

SILTALAN PEHTOORI on romanttinen komedia, jonka on näytelmäksi kirjoittanut Arto Seppälä Harald Selme-Greethin aiheen pohjalta. Näytelmä oli aatelisromantiikkaa pursuava ja huumorintäyteistä komediaa sisältävä klassikkoteos, joka sijoittuu 1900-luvun loppupuolelle.

Tiedossa on kommelluksia, romantiikkaa, mustasukkaisuutta ja rakkautta kaikissa muodoissa. Kapteeninrouvan on jollain keinoin löydettävä rahat, jolla ostaa ulos miesvainajansa sisarenpoika, jolle testamentissa Siltalan kartano luvattiin. Kartanon tulevaisuus on siis vaakalaudalla.

 

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2020

 

Tatu Pekkarisen kirjoittamassa komediaklassikossa HOTELLI HUMINA tutustutaan 30-luvun Helsinkiin. Hotelli Huminan omistaa temperamenttinen ja kunnianhimoinen Rouva Äyskäri, jonka tyttären kosijat aiheuttavat ylimääräistä päänvaivaa. Tarinassa rahalla on suuri merkitys, sillä se saa ihmiset huijaamaan toisiaan ja itseään. Hotellin vieraat luovat yhdessä kosijoiden kanssa paljon sekasotkua sekä väärinymmärrystä. Mutta tuoko raha lopulta rakkautta vai miten kaikki päättyy?

Viel uusi päivä kaikki muuttaa voi. Mikä tänään on mustaa, se voi huomenna olla valkoista kuin puhtain lumi. 

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2019

Rami Saarijärven ja Ilkka Malmin huoltamokomediassa KESKELLÄ TIETÄ kerrottiin Tyrvään kunnan kahden huoltoaseman välisestä on erityisestä suhteesta. I. Kuparisen huoltoasema pitää paikat kiinni lounasaikaan, sillä vastapäiseltä A. Jalavan asemalta saa paremmin sapuskaa. Korjaus- ja autoasioissa asiakkaat ohjataan mieluummin ensin mainitun pihaan. Bensan hinta pidetään sovitusti tasoissa, jotta pikkukaupungin kilpailu ei kävisi liian kovaksi.

Kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtajalla on kuitenkin uutinen, joka muuttaa huoltamoiden välisen tilanteen ja käynnistää tämänvuotisen kesäteatterinäytöksen.

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2018

Ulla ja Eero Schroderiuksen kirjoittamassa näytelmässä KUPLA elettiin 80-luvun loppua, jolloin Suomea koetteli pankkikriisi. Tämä vaikutti myös Närängän kunnan asukkaiden elämään, mukaan tuli äkkkirikastumista, kateutta sekä ahneutta ja vilpitön rakkaus oli koetuksella.
Vauhtia toi ”iske,rahasta ja poistu” hyökkäysstrategiaa toteuttava uusi pankinjohtaja, mutta pysyikö kunnanjohtajan pää mukana näissä muutoksissa?
Tössykkäinen Tuomas Nissinen ylennettiin ihmisten silmissä soraneuvokseksi. Samalla tappelussa loukkaantunut torikauppias pääsi nauttimaan hetken myös ylellisestä elämästä ja kunnan työntekijät tanssimaan lambadaa paikalliseen Rosita- baariin. Mutta miten kävi kun rahat loppuivat?

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2017

Eero Schroderiuksen kirjoittama ratkiriemukas näytelmä Amali ja aikamiespojat kutitteli katsojan nauruhermoja. Välillä heiluttiin aseen kanssa ja välillä saunottiin niin, että kalsarit lentelivät.

Tarina pyöri juonittelevan liikemiehen Bertil Rökken, kunnan ontuvan päätöksenteon ja hapuilevan rakkauden ympärillä. Mukaan heitettiin vielä yksi salakaato, viehkeä kesätoimittaja ja vielä viehkeämpi sihteeri ja soppa oli valmis.

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2016

Hilja Valtosen Autotyttö muuntui muotoon Neiti Autonkuljettaja kesäteatterilaisten käsissä.

1930-luvulle sijoittuva komedia kertoo rikkaasta tilanomistajasta, Iines Tinnosta, ja tämän köyhästä, mutta vikkeläkielisestä autonkuljettajasta, Ulla Mörkistä. Ulla aiheuttaa reippailla otteillaan sekä riemua että paheksuntaa. Taloon palkataan uusi agronomi, joka saa useammankin sydämen lepattamaan. Paikallisen pirtutrokarin juonet varjostavat kuitenkin kesäisiä lemmenkiemuroita.

Ohjaus Outi Lindström

 

Vuonna 2015

Markku Pölösen Kuningasjätkä on tukkilaisista kertova näytelmä.

Uittohommiin tottumaton, kirjoja lukeva Tenho joutuu jätkäporukassa koville, mutta onneksi porukassa on vanha ja kokenut kuningasjätkä, joka helpottaa Tenhon elämää. Tukit ovat muodostaneet jokeen ruuhkan, hommat seisoo, ja jätkät ovat jämähtäneet Helvi-lesken pihapiiriin. Jätkät rehkivät turhaan ruuhkan kimpussa, vetelehtivät, harrastavat jutunkerronnan taidetta, käyvät lavatansseissa ja tappelevat. Näytelmän kuluessa selviää, kuka on kuningasjätkä, kuka purkaa ruuhkan ja kuka saa sen kauneimman naisen.

Ohjaus Ninnu Karttunen

 

Vuonna 2014

Into Piukassa on Ari Lehtisen kesäinen komedia, josta löytyy vauhdikasta menoa ja hauskoja tyyppejä löytyy runsain mitoin. Tässä kesäisessä komediassa Hinkuyhtiön porukka saa tuntea nahoissaan mitä firman äkkiloppu merkitsee, kun sen lopettamisesta ilmoitetaan innostavan ja luovan primitiivikurssin päätteeksi.

Ohjaus Niina Karttunen

 

Vuonna 2013

Markku Pölösen kirjoittamassa näytelmässä Emmauksen tiellä Rane palaa 20 vuoden jälkeen kotiseudulleen ja joutuu kasvokkain kipeiden muistojensa kanssa. Komedian asuun puettua ja iskelmien siivittämää tarinaa kuljetetaan pitkin maalaismaisemassa polveilevaa kylätietä.

Ohjaus Niina Karttunen

 

Vuonna 2012

Viimeiset mohikaanit on Risto Karlssonin kirjoittama näytelmä, joka sijoittuu vuoteen 1985.

Se kertoo viiden elämänmuutosta etsivän henkilön päätöksestä perustaa intiaaniheimo.

Heidän taustansa kerrotaan näytelmän alussa ja sen jälkeen keskitytään niihin kommelluksiin ja yhteiskunnallisiin vaikeuksiin, joita tämä Poutapilven heimo joutuu kohtaamaan.

Ohjaus Sari Pasanen

 

Vuonna 2011

Tapio Parkkisen ja Rami Saarijärven kirjoittama Hurmuri tuli taloon kertoo, kuinka kuvitteellisessa Kurkikankaan kunnassa talon isäntä Matti Moilanen odottaa taiteilijaa maalaamaan muotokuvaa, jonka Leena-tytär haluaa isälleen lahjoittaa. Kylässä oleva Jokinen sattuu vahingossa kuulemaan, että oikea taiteilija peruu tulonsa ja ryhtyy itse taiteilija Tauno Ilmari Hurmalaiseksi.
Hurmalainen sekoittaa kaikki kylän naiset ja saa heiltä, mitä haluaa. Huijaritaiteilijan valheiden vyyhti kasvaa kasvamistaan, kunnes koittaa aika, jolloin kupla puhkeaa.

Ohjaus Sari Pasanen

 

Vuonna 2010

Vanhan hamsterin hotelli on Marita Kärkkäisen käsialaa.

Itara Leevi Luippo pitää pientä hotellia apunaan Liidia-vaimo ja Salli. Leevi palvoo Cassius-hamsteriaan, Salli haaveilee filmitähden urasta ja Liidia muistelee katkerana nuoruuden rakastettuaan Albertia, joka lähti maailmalle eikä lupauksistaan huolimatta koskaan palannut.

Hiljaisen hotellin arki muuttuu, kun Leevin tekemät mainoskyltit houkuttelevat paikalle asiakkaita.

Ohjaus Marja Hannula

 

Vuonna 2009

Suomen suvaitsevaisin kylä on Tuija Pitkäsen kirjoittama iloittelu.

Lissu Laakso tulee baarinpitäjäksi Sipakan kylälle. Ylikonstaapeli Liimatainen saa vihiä Lissun menneisyydestä ja ruustinna Hakkaraisen johdolla alkaa ennennäkemätön ajojahti. Vähitellen salaisuuksia paljastuu myös kyläläisten elämästä - eikä kukaan eikä mikään ole enää sitä miltä näyttää.

Ohjaus Sanna Finnilä